Hrvatski

Skrivene priče koje putuju s vama.

Donosimo vam dnevnu dozu spekulativne fikcije od 2020. godine.

O nama

Shtriga, obrt za nakladništvo iz Rijeke, donosi romane, novele i priče iz područja spekulativne fikcije domaćih autora na engleskom i hrvatskom jeziku. Potražite naše knjige na svim većim svjetskim distributerima knjiga, te na policama knjižnica!

Naše knjige

Više o našim knjigama otkrijte ovdje.

Biblioteka Štrigun

Za naslove na hrvatskom jeziku posebno smo pripremili Biblioteku Štrigun. Ona donosi aktualne naslove domaćih autora, u žanrovima fantastike, znanstvene fantastike i nadnaravnog horora.

Više o štrigunskim naslovima doznajte ovdje.

Upute za slanje neobjavljenih tekstova

Poziv za autore je trenutačno zatvoren.

Objavljujemo isključivo djela spekulativne fikcije, novele, romane i zbirke priča, od 20 000 riječi do 250 000 riječi (romani).

Primarno smo usmjereni na tržište e-knjiga, s opcijom tiska na zahtjev. Molim uzmite u obzir da trenutno ne postoji mogućnost isplaćivanja honorara unaprijed, već isplate postotka od prodaje knjige.

Uz tekst obavezno poslati kratku biografiju autora i sinopsis djela. (Ako je riječ o nedovršenom romanu, uz sve što dosad imate — dovoljno je prvo poglavlje, ako nemate više — pošaljite i sinopsis čitavog romana, te vaš predviđeni raspored pisanja ostatka romana.)

Ostale detalje pogledajte ovdje.

shtrigabooks@gmail.com

Shtriga, obrt za nakladništvo, trgovinu i usluge, vl. V. Kurilić, Rijeka, Uspon Irene Tomee 4

Za obavijesti o našim novim naslovima, planovima, darivalicama i ostalim akcijama, prijavite se na naš newsletter Centipede News.