Biblioteka Štrigun

Biblioteka Štrigun donosi naša izdanja na hrvatskom jeziku.

Antonija Mežnarić: Od kolijevke pa do groba

Teško je raditi s mladima, a još teže kad ti učenici skrivaju dijelove tijela pod krevetom.

Nanina odgovornost za nadzor nad tinejdžerima koji moraju skrivati svoju magičnu prirodu od ostatka Rijeke narast će do pucanja, baš kao i njena glavobolja, kad se pred nju postavi nezahvalan zadatak – otkriti ne samo kome pripadaju udovi pronađeni pod čempresima, već i tko iz sjene prijeti njenim štićenicima. I to sve treba riješiti tako da ljudi i dalje ostanu u bezbrižnom neznanju o tome da bića poput krsnika, štriga i slavenskih bogova nisu samo dio folklora. 

Naravno, ako se ti isti štićenici prvo međusobno ne zakrve… ili ih Nana ne defenestrira. 

Tajne, laži i smrtonosna prošlost miješaju se na riječkom brdu u ovoj mračnoj urbanoj fantastici s elementima krimića i horora, inspiriranoj hrvatskim narodnim pričama.

e-knjigu nabavite na: Kobo, Smashwords, ostala mjesta

meki uvez: webknjizara


Knjiga je objavljena uz potporu Grada Rijeke.

Ana Cerovac: Krasna zemlja (knjiga druga Između orla i lava)

Dva su mjeseca prošla otkako je Krsto od Kastva pao u mletačko zarobljeništvo i dospio na zloglasnu galiju providura Veniera. Gonjena stotinama vesala, Concordia kreće za Pulu gdje se Krsto nada konačnom raspletu svoje sudbine.

Unatoč strahotama koje prožimaju njegove dane, želja da još jednom vidi svoju Mariju i otkrije zašto se u ratnom sukobu svrstala na neprijateljsku stranu daje mu snagu preživjeti do njihovog ponovnog susreta.

A, dok se on trudi izdržati pakao robije, oko njega se raspredaju priče o umornoj i ratom poharanoj zemlji koja se otvara iza pulskih bedema…

Krasna zemlja nastavak je avanturističko-povijesnog romana Krsnik, drugi dio višestruko nagrađivane trilogije Između orla i lava.

Knjigu možete nabaviti na:

webknjizara.hr (tisak)

Kobo i Smashwords (ebook)


Knjiga je pisana uz potporu Grada Rijeke i objavljena uz potporu Grada Pule, Grada Opatije i Istarske županije – Regione Istriana.